وکیل طلاق در مشهد
طلاق از جانب زوجه
ازدواج امری است که در دین مبین اسلام بر آن تاکید فراوان شده است و انجام آن به مثابه تکمیل دین شمرده شده است . با همه ی توصیه ها در امر ازدواج گاهی این سنت الهی در مورد برخی از زوجین با مشکل مواجه میگردد و دیگر در قادر به ادامه ی زندگی با یکدیگر نیستند به همین دلیل طلاق را چاره ی کار خود می دانند.
طلاق واژه ی است که امروزه در جامعه بسیار شاهد آن هستیم اما علیرغم آمار بالای طلاق بسیاری از افراد از آن آگاهی کافی ندارند و نمی دانند چگونه و با استفاده به چه دلایلی می توانند درخواست طلاق خود را مطرح نمایند .(بهترین وکیل خانواده در مشهد 09156024004 )
طلاق ممکن است با توافق طرفین باشه یا به درخواست یکی از زوجین . در این مطلب به اختصار در مورد طلاق از جانب زوجه توضیح خواهیم داد .
از آنجایی که در قانون بر طبق نظریات شرعی و فقهی حق طلاق از آن زوج میباشد اگر زوجه بنا به دلایلی دیگر تمایلی به ادامه ی زندگی نداشته باشد برای درخواست طلاق باید حتما یکی از موارد قانونی و یا مواردی که در عقد نامه به شکل شرط ضمن عقد وجود دارد را داشته باشد .
سوال : زوجه به استناد چه مواد قانونی میتواند تقاضای طلاق نماید ؟
در پاسخ به این سوال باید قانون گذار در مورد مواد 1029-1129-1130 قانون مدنی مواردی را برای طلاق از جانب زوجه بیان کرده است . (بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد 09156024004 )
ماده ی 1029 قانون مدنی :”هرگاه شخصی 4 سال تمام غایب مفقود الاثر باشد زن او میتواند تقاضای طلاق کند در این صورت با رعایت با رعایت ماده ی 1023 قانون مدنی حاکم او را طلاق می دهد .”
ماده ی 1129 قانون مدنی :”در صورت استنکاف شوهر از نفقه وعدم امکان اجرای حکم و الزام او به دادن نفقه زن میتواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق مینماید . همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه”
ماده 1130قانون مدنی :در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر وحرج زوجه باشد وی میتواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند یا چنانچه عسر وحرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود .
موارد عسر و حرج که در قانون به آن اشاره شده است شامل :
1_تر زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت 6 ماه متوالی و یا 9 ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه
2_اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است .
3_محکومیت قطعی زوج به حبس 5 سال یا بیشتر .(بهترین وکیل دعاوی خانوادگی در مشهد09156024004 )
4_ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد .
5_ابتلاء زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید .
لازم به ذکر است مواردی که در قانون بیان شده حصری نیستند و مواردی دیگری نیز که باعث به وجود آمدن عسر وحرج برای زوجه گردد نیز حق طلاق را به وجود می آورد .
اما مواردی که در سند ازدواج حق طلاق را به زوجه میدهد شامل موارد زیر میباشد :
1_در صورت خودداری شوهر از دادن نفقه زن و انجام سایر حقوق واجبه زن به مدت 6 ماه به طوریکه اجبار به ایفاع هم ممکن نباشد .
2_بد رفتاری زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل کند .
3_بیماری صعب العلاج و غیر قابل درمان مرد در حدی که سلامت زن را به خطر اندازد .
4_جنون مرد در زمانیکه امکان فسخ وجود ندارد .
5_اشتغال مرد به کاری که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمعه بزند .
6 محکومیت شوهر به حکم قطعی مجازات 5 سال حبس یا بیشتر یا جزای نقدی منجر به 5 سال بازداشت .
7_ ابتلاء شوهر به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی برای زن دشوار باشد .( بهترین وکیل مهریه در مشهد 09156024004 )
8_چنانچه شوهر زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند یا اینکه 6 ماه متوتلی بدون عذر موجه غیبت کند که تشخیص این امر با دادگاه میباشد . ( بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد 09156024004)
9_محکومیت قطعی شوهر بر اثر ارتکاب به جرم و اجراء هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیرات که مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی زن باشد که تشخیص این امر با توجه به وضعیت و موقعیت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است .
10_بچه دار نشدن مرد پس از گذشت 5 سال از زندگی مشترک به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر .
11_چنانچه مرد مفقودالاثر شود و ظرف 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود .
12_ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر در صورتی که به تشخیص دادگاه نتواند بین همسران خود اجرا عدالت نماید .
لازم به ذکر است علاوه به موارد مذکور در صورتیکه زوجه حق طلاق داشته باشد نیز میتواند تقاضای طلاق خود را در دادگاه مطرح نمایید .
نکات حقوقی در مورد طلاق
- تمکین به معنای اطاعت زن از شوهر در ادای وظایف زوجیت ، حسن معاشرت و سکونت در منزل شوهر میباشد.
- به زنی که از همسرش در مفهوم خاص و عام تمکین نکند ناشزه میگویند و این زن مستحق نفقه نمیباشد.
- زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی نماید مگر آنکه هنگام عقد اختیار تعیین منزل به زن داده شود.
موسسه ی حقوقی داوری بین المللی حق با داشتن وکلای مجرب و متخصص در امور خانواده میتواند با بهترین و سریعترین راهکار در خصوص پرونده ی شما در کنارتان باشد ( وکلای این مجموعه رتبه های برتر آزمون وکالت با مدرک دکترای حقوق میباشند )
بهترین ها در کنار شما
هماهنگی برای مشاوره 09156024004