وکیل دیوان عدالت اداری مشهد
اختیارات دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری در چارچوب اختیاراتی که به آن اعطا شده، به بررسی تمامی اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی میپردازد. این اعتراضات ممکن است از سوی افراد یا سازمانها و ارگانها مطرح شده باشند. دیوان عدالت اداری مسئول بررسی کامل این اعتراضات و شکایتهاست، که ممکن است مرتبط با تصمیمات و حکمهای دادگاهها، هیاتها، شوراها، کمیسیونها، دادسراها، نهادهای انتظامی، و سایر ارگان و نهادها باشند.
مطابق ماده ۱۰ ضابطه اساسی، کارکنان دیوان عدالت اداری موظف به اجرای وظایف خود مطابق با محدوده اختیاراتی هستند که به آنان اعطا شده است و مسئولیت دارند که این وظایف را به بهترین نحو اجرا کنند. این نهاد برای حفظ عدالت اداری و رسیدگی به تخلفات اداری و اجرای صحیح قوانین در این زمینهها تشکیل شده است.
دیوان عدالت اداری مسئول بررسی شکایات و اعتراضاتی است که ممکن است مرتبط با عملکرد قضات یا اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و دیگر موارد مرتبط با تصمیمات و اقدامات این نهادها باشد.
وظیفه وکیل نمایندگی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. وکیل مسئولیت دارد به موکل خود راه درست را نشان دهد و از او درک کاملی از قوانین و مسائل حقوقی مطمئن شود. اگر موکل به دلیل نداشتن آگاهی کافی از قوانین و مسائل حقوقی به راه نادرست روی آورد، وکیل موظف است او را از این کار منع کرده و هدایت درستی را برای او فراهم کند. همچنین، وکیل باید به صورت روشن و شفاف تمامی موارد و شرایط مرتبط با پرونده را به موکل خود توضیح دهد تا او در جریان وضعیت و روند پروندهاش باشد.
وکیلی که با توانایی، مهارت، و اخلاقیات حرفهای به شغل خود عمل کند، باید هیچگاه پیشنهاد رشوه را قبول نکند. بلکه بایستی موکل را از این کار منع کرده و به او نشان دهد که مشکلات از طریق راههای قانونی و با رعایت اخلاق حل و فصل مییابند.
درباره شکوائیه در مقابل تصمیمات و اقدامات دستگاههای دولتی و سایر نهادها، دیوان عدالت اداری مسئولیت بررسی کامل تمامی شکایات و اعتراضات مردم نسبت به اینگونه ادارات و ارگانها را دارد. اما مهم است بدانیم که در برخی موارد، ارگانهایی که به عنوان دولتی شناخته میشوند، حق شکوائیه در دیوان عدالت اداری را ندارند.
وظیفه وکیل دیوان عدالت اداری مشهد
وظیفه وکیل دیوان عدالت اداری مشهد، همانند دیگر وکلا در این حوزه، از جمله موارد زیر میتواند شامل باشد:
- بررسی و مدافعت در قضاوتها و تصمیمات مرتبط با کارکنان و کارمندان دولتی و دیگر مشمولان این حوزه.
- ارائه مشاوره و نصیحت به موکلان در مورد راههای حل و فصل مسائل مرتبط با استخدام و کار.
- بررسی و پیگیری اعتراضات و شکایات مربوط به قضات و تصمیمات آنها.
وکیل دیوان عدالت اداری مسئولیت دارد که به بهترین نحو ممکن موکلانش را در رسیدگی به اینگونه امور و دفاع از حقوق آنها راهنمایی و پشتیبانی کند.