صحت معاملات شفاهی در دادگاه

صحت معاملات شفاهی در دادگاه

صحت معاملات شفاهی در دادگاه

قرارداد شفاهی در دادگاه چگونه مورد استفاده قرار می گیرد؟ قانونی بودن فعالیت شفاهی در دادگاه بر چه اساسی است؟ مهمترین شرایط قانونی بودن فعالیت شفاهی در دادگاه چیست؟ برای اثبات صحت قرارداد شفاهی در دادگاه چه باید کرد؟ برای اثبات قانونی بودن فعالیت شفاهی در دادگاه چه مدارکی لازم است؟ مهم ترین دلایل اعتبار قرارداد شفاهی در دادگاه چیست؟ مشروعیت رسیدگی شفاهی در دادگاه چیست؟ صحت قرارداد شفاهی چگونه در دادگاه ثابت می شود؟ تفاوت صحت معامله شفاهی در دادگاه با صحت معامله کتبی چیست؟ راه های اثبات صحت قرارداد شفاهی در دادگاه چیست؟ وکیل در رابطه با قانونی بودن فعالیت شفاهی در دادگاه چه نقشی می تواند داشته باشد؟
اعتبار قرارداد شفاهی در دادگاه یکی از انواع اختلافات حقوقی است. در واقع هدف از این دعوا این است که نشان دهد قرارداد شفاهی از نظر قانونی معتبر و قابل اجرا است. اگر بخواهیم کمی ساده تر توضیح دهیم، صحت معاملات شفاهی در دادگاه برابر است با صحت عقود و معاملات کتبی. اما مشکل اینجاست که این معامله باید در مرحله اول ثابت شود. اگر معامله شفاهی ثابت شود، می توان به همان اعتبار معامله کتبی از آن استفاده کرد. این نکته بسیار مهمی است که در دادگاه در رابطه با صحت قرارداد شفاهی باید مورد توجه قرار گیرد.
نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که یک پیشنهاد مبتنی بر مفهوم مهمی به نام قرارداد است. قرارداد یک مفهوم حقوقی است که روابط انسانی را توصیف می کند. قرارداد تعهدات و مسئولیت هایی را که طرفین بر عهده دارند بر اساس اهداف مشترکی که دارند مشخص می کند. این موضوع بسیار مهمی است که می تواند بر اعتبار قرارداد شفاهی در دادگاه تأثیر بگذارد. در واقع قدم بعدی برای اثبات صحت توافق شفاهی در دادگاه، بیان قرارداد است. در واقع همان قواعدی که در مورد قراردادها اعمال می شود در مورد قراردادهای شفاهی نیز اعمال می شود. بنابراین، علاوه بر اثبات توافق، باید نشان دهیم که توافق بر اساس قانون قرارداد تنظیم شده است. پس از اثبات این امر دادگاه بر اساس عقد ثابت دستور لازم را صادر می کند. این کاری است که ما به عنوان وکیل می توانیم در مورد اعتبار قراردادهای شفاهی در دادگاه انجام دهیم.

صحت عقد شفاهی چگونه در دادگاه ثابت می شود؟

صحت قرارداد شفاهی به چهار طریق در دادگاه قابل اثبات است: اقرار، شهادت شاهد، سوگند و علم قاضی. در بین این روش ها مهم ترین و موثرترین روش تایید است. در واقع چنانچه خوانده به هر نحوی صحت قرار و معامله را اعتراف کند، دادگاه بر اساس این قرار، قرارداد شفاهی را تایید و بر اساس آن دستورات لازم را صادر خواهد کرد.
و در صورتی که مخاطب با این معامله موافقت نکند. یعنی اگر به نحوی منکر آن شد یا چیزی برای اثبات آن گفت، دادگاه به سراغ روش های دیگر می رود. راه دیگر اثبات صحت قرارداد شفاهی در دادگاه شهادت شهود است. این قرارداد ممکن است به صورت شفاهی در حضور مردم منعقد شود یا شاهدی ممکن است توافق را بشنود. با حضور این شهود در دادگاه و شهادت آنها می توان انتظار داشت که صحت معامله لفظی در دادگاه ثابت شود.
راه دیگری که خواهان می تواند ادعای خود را اثبات کند این است که از دادگاه درخواست ادای سوگند کند. بدین ترتیب، در صورتی که برای اثبات صحت معامله شفاهی در نزد دادگاه راه دیگری وجود نداشته باشد و خوانده نیز این عقد را انکار کند، دادگاه مدعی علیه را ملزم به ادای سوگند به انکار عقد می کند. در این صورت، اگر خوانده این سوگند را بپذیرد و اقامه کند، عملاً مدعی نمی تواند ادعایی داشته باشد، اما اگر خوانده سوگند را نپذیرد، عملاً به معنای تأیید قضایی و به نحوی صحت معامله شفاهی است. یعنی متهم صحت این قرارداد و این قرارداد را تشخیص داده است.
اما آخرین راه برای اثبات صحت معامله شفاهی علم قاضی است. در واقع علم قاضی بر همه این دلایل و روش ها مقدم است. قاضی می تواند این پرونده را از طرق مختلف بررسی کند. در واقع، قاضی می تواند صحت مذاکرات شفاهی را در دادگاه تحت شرایط و دلایل مختلف تأیید یا رد کند. اسنادی مانند فیش واریزی یا رونوشت چت می تواند مفید باشد.

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4004 602 0915