سه طلاقه شدن به چه معناست؟

سه طلاقه شدن به چه معناست؟

سه طلاقه شدن به چه معناست؟

در قوانین ایران، طلاق به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود: طلاق بائن و طلاق رجعی. هر کدام از این انواع طلاق، ویژگی‌ها و شرایط خاص خود را دارند.

  1. طلاق رجعی: در این نوع طلاق، شوهر می‌تواند در مدت عده، که معمولاً سه ماه و عده است، به همسر خود رجوع کرده و زندگی مشترک را از سر بگیرد. به عبارت دیگر، پس از جاری شدن صیغه طلاق، شوهر می‌تواند تا زمانی که زن در عده است به او بازگردد. این نوع طلاق در صورتی که زن در عده به شوهر خود رجوع نکند، پایان می‌یابد.
  2. طلاق بائن: در این نوع طلاق، شوهر دیگر نمی‌تواند به زندگی مشترک بازگردد. طلاق بائن در شرایط خاصی مثل طلاق قبل از نزدیکی، طلاق یائسه، طلاق خلع و مبارات مادام که زن به عوض رجوع نکرده باشد، و سومین طلاق پس از سه وصلت به عمل می‌آید. در این صورت، پس از سه بار طلاق از یک شوهر، امکان بازگشت به زندگی مشترک وجود ندارد و قانون این ازدواج را “حرام” می‌داند.

سه طلاقه شدن به این معناست که اگر یک مرد سه بار زن خود را طلاق دهد و در هر بار در زمان عده به او رجوع کند یا عقد جدیدی ببندد، دیگر نمی‌تواند پس از سه طلاق به همان زن بازگردد، مگر اینکه زن پس از طلاق سوم با مرد دیگری ازدواج کند و پس از وقوع نزدیکی با او طلاق یا فسخ یا فوت اتفاق بیفتد. در این صورت، زن می‌تواند برای بار چهارم با شوهر سابق خود ازدواج کند.

به طور کلی، طلاق‌های متوالی و شرایط پس از سه طلاق، در جهت جلوگیری از تکرار طلاق و رجوع به زندگی مشترک با همان فرد است و برای بازگشت به شوهر سابق باید مراحلی مانند ازدواج با مرد دیگری و جدایی از او طی شود.

در خصوص محلل و طلاق‌های متوالی (سه طلاقه)، همانطور که اشاره کردید، در فقه شیعه، برای تحقق سه طلاقه شدن، نباید سه طلاق به طور همزمان صادر شود بلکه باید در قالب سه ازدواج مجزا باشد. این موضوع به این معناست که یک مرد باید ابتدا همسر خود را طلاق دهد، سپس در ایام عده یا پس از پایان عده با او ازدواج کند، سپس برای بار دوم او را طلاق دهد و دوباره در ایام عده یا بعد از آن با او ازدواج کند. پس از سومین طلاق، زن سه طلاقه می‌شود.

در این روند، محلل شخصی است که نقش حیاتی در “کات کردن” زنجیره ازدواج و طلاق ایفا می‌کند. این شخص باید در نظر گرفته شود تا مرد نتواند پس از سه طلاق مجدداً به همسر خود رجوع کند. محلل باید مردی باشد که زن پس از طلاق سوم با او ازدواج کند و بعد از وقوع نزدیکی، طلاق یا فسخ یا فوت باعث قطع رابطه میان آنها شود. سپس، زن می‌تواند برای بار چهارم به شوهر قبلی خود بازگردد.

این روند به دلیل جلوگیری از تزلزل در روابط خانوادگی و احترام به نهاد خانواده در نظر گرفته شده است. واژه “حرام” که در قوانین به کار رفته، به معنای “ممنوع بودن” ازدواج مجدد زن با همان شوهر پس از سه طلاق است، که در حقیقت به معنای عدم به رسمیت شناخته شدن ازدواج مجدد بین آن‌ها بدون رعایت شرایط خاص (ازدواج با مرد دیگری و طلاق یا فسخ یا فوت وی) است.

این قانون به پیروی از فقه شیعه است که معتقد است سه طلاق در سه مرتبه و نه در یک جلسه می‌تواند منجر به ممنوعیت ازدواج مجدد میان زن و شوهر سابق شود. به این ترتیب، استفاده از واژه “حرام” برای تأکید بر ناپذیرفتن ازدواج چهارم بدون رعایت شرایط ویژه است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4004 602 0915