دیه ازاله بکارت و افضا
پرده بکارت (همچنین به عنوان هیمنئا یا هایمنئا شناخته میشود) یک غشاء نازک است که در واژن (ناحیه تناسلی زنان) وجود دارد و به عنوان یک استفاده ازاولین رابطه جنسی یا تجربههای فیزیکی شدید، مانند ضربات شدید و ورود جسم سخت، ممکن است تمزق یا پارگی شود.
پرده بکارت به طور طبیعی در برخی از موارد نازک و انعطافپذیر است و میتواند با تجربههای فیزیکی و جنسی، از جمله اولین رابطه جنسی، از بین برود. این امر باعث ایجاد خونریزی کمی و درد مختصری میشود.
در مواردی که دخول به نحوهای خشونتآمیز یا شدید اتفاق میافتد، پارگی پرده بکارت ممکن است بیشتر و شدیدتر باشد و موجب افتقار به دیه ازاله بکارت شود. همچنین، اگر ضربهای شدید به ناحیه تناسلی زن وارد شود، ممکن است افضا نیز رخ دهد که در آن مجرای خروجی ادرار و خون عادت ماهیانه با محلی که مدفوع از آن خارج میشود، ترکیب شود یا تمزق بخورد.
تازهترین مطالعات پزشکی و تکنولوژی پزشکی میتوانند در تشخص این مسائل و ارائه راهکارهای درمانی و پیشگیری بهتر کمک کنند. همچنین، در صورت بروز هرگونه مشکل یا ضرر به ناحیه تناسلی، توصیه میشود که فوراً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
قوانین مرتبط با دیه و ارش برای پرده بکارت و دیه افضا در بسیاری از کشورها و حتی در قوانین برخی کشورهای مبتنی بر اصول اسلامی، برای جبران خسارات و افتقار به ناحیه تناسلی زنان پیشبینی شدهاند. این خسارات ممکن است از طریق تجاوز، رابطه جنسی با غیر همسر، خشونت، تصادف و موارد مشابه ناشی شوند.
دیه و ارش در اینجا به عنوان یک تعویض مالی برای جبران آسیب و خسارات جسمی و روحی متضرر شده تعیین میشود. آنچه که مهم است این است که این اقدامات متجاوزانه و آسیبرسان، مورد توجه قانون قرار گرفته و تلاش میشود تا آسیبهای ناشی از آنها با دیه و ارش جبران شود.
در قانون مجازات اسلامی ، مفهوم دیه در قبال ازاله بکارت و افضا (دیه افضا) پیش بینی شده است. در اینجا، به توضیحاتی درباره دیه ازاله بکارت و دیه افضا میپردازیم:
- دیه ازاله بکارت (دیه عفت یا مهر المثل): دیه ازاله بکارت به معنی مبلغی پولی یا دارایی است که برای تعویض ازاله بکارت یک زن مطابق با اسلام و قوانین جاری کشور پرداخت میشود. این مفهوم در قوانین مجازات اسلامی ایران تنظیم شده و به عنوان جبران مالی برای ازدواج نشده بودن زنها استفاده میشود.
- دیه افضا: دیه افضا به معنی مبلغی پولی یا دارایی است که به عنوان جبران برای آسیبها و خساراتی که به ناحیه تناسلی زن از اثرات مقاربت یا فشار و ورود جسم سخت وارد شده، پرداخت میشود. این نوع دیه برای زنانی است که به دلیل فشار یا مقاربت، مجرای ادرار و عادت ماهیانه یا مجرای حیض با مجرای مدفوع آسیب دیدهاند.
دیه ازاله بکارت و دیه افضا مبانی فرهنگی و قانونی خاصی دارند و در اسلام و برخی از جوامع مبتنی بر این دین، به منظور حفظ ارزشهای اخلاقی و اجتماعی و جبران خسارات جسمانی و روحی بررسی و تعیین میشوند.
دیه ازاله بکارت 1402
پس از توضیح در خصوص مفهوم افضا و ذکر این نکته که در قانون مجازات اسلامی، برای ازاله و پارگی پرده بکارت، دیه در نظر گرفته شده است، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص دیه و ارش پاره شدن پرده بکارت 1402 صحبت کنیم و بگوییم که با توجه به قانون مجازات اسلامی، ازاله بکارت، در چه موارد و شرایطی، سبب تعلق دیه، به شخصی که پرده بکارت او، آسیب دیده یا پاره شده می گردد و میزان آن، با در نظر گرفتن مبلغ دیه کامل انسان، چقدر خواهد بود.
برای بررسی دیه و ارش پاره شدن پرده بکارت ۱۴۰۲ و شرایط تعلق آن، به فردی که پرده بکارت او، ازاله شده، باید به ماده 658 قانون مجازات اسلامی، مراجعه کرد. این ماده، در خصوص میزان دیه ازاله بکارت و ارش آن، همچنین، شرایطی که سبب تعلق دیه، به فردی که پرده بکارت او، پاره شده، مقرر می دارد:
“هرگاه، ازاله بکارت غیر همسر، با مقاربت یا به هر وسیله دیگری و بدون رضایت، صورت گرفته باشد، موجب ضمان مهر المثل است و هرگاه ازاله بکارت با مقاربت و با رضایت انجام گرفته باشد، چیزی ثابت نیست و رضایت دختر نابالغ یا مجنون یا مکرهی که رضایت واقعی، به زنا نداشته، در حکم عدم رضایت است.”
بر اساس این ماده، برای تعلق دیه ازاله بکارت به فرد؛ اولا، ازاله بکارت، باید، توسط غیر همسر و از روی اکراه، صورت گرفته باشد؛ ثانیا، در سبب از بین رفتن پرده بکارت، الزامی به وقوع این امر، صرفا به سبب مقاربت نیست و همین که پرده بکارت شخصی، توسط غیر همسر و بدون رضایت فرد، پاره شود و از بین برود، او را مستحق دریافت دیه ازاله بکارت خواهد کرد.
میزان دیه ریزش و عدم ضبط ادرار و مدفوع، در قانون مجازات اسلامی مشخص شده است. با این توضیح که، دیه ریزش دائمی ادرار در سال ۱۴۰۲ دیه کامل انسان بوده و در صورتی که جنایت، سبب ریزش غیر دائمی ادرار شود، ارش به مجنی علیه، تعلق خواهد گرفت.
در خصوص میزان دیه ازاله بکارت 1402، باید گفت، مطابق آنچه در ماده 658 قانون مجازات اسلامی آمده است؛ دیه ازاله بکارت، مهر المثل می باشد. مهر المثل، یکی از انواع مهریه، در قانون مدنی است که با در نظر گرفتن وضعیت شغلی، اجتماعی، خانوادگی و شخصی زن و با توجه به میزان مهر افرادی که از نزدیکان او بوده و شرایط مشابه با او دارند، توسط کارشناس دادگستری، تعیین می گردد.
دیه افضا ۱۴۰۲
چنانچه شخصی، به سبب دخول و مقاربت جنسی، فشار، وارد کردن ضربه یا وارد کردن جسم سخت در ناحیه مقعدی و تناسلی دیگری یا همسرش، سبب افضای او، یعنی، یکی شدن مجرای ادرار و عادت ماهیانه یا یکی شدن مجرای عادت ماهیانه یا مدفوع وی شود، باید، دیه افضا را به مجنی علیه، بپردازد.
دیه افضا، همانند دیه ازاله بکارت، در قانون مجازات اسلامی، پیش بینی شده است و در این قسمت از مقاله، قصد داریم، در خصوص آن، صحبت کنیم. برای بررسی دیه افضا، باید، به ماده 660 و 661 قانون مجازات اسلامی، مراجعه کرد.
بر اساس ماده 660 این قانون، اگر افضای همسر، به سبب عاملی غیر از مقاربت جنسی، صورت گیرد، باید، دیه کامل زن، بر اساس نرخ دیه، به وی، پرداخت گردد و در صورتی که افضای همسر، به سبب مقاربت جنسی و دخول ایجاد شده باشد، علاوه بر دیه کامل و مهریه کامل زن، نفقه او نیز حتی بعد از طلاق، تا زمان فوت زن، باید به زن، پرداخت شود.
دیه از بین بردن قدرت مقاربت و تولید مثل سال ۱۴۰۲ در قانون مجازات اسلامی، تعیین شده که به موجب آن، از بین بردن قدرت تولید مثل مرد، انزال وی، توانایی بارداری زن و حس لذت مقاربت در آنها، ارش داشته و به از بین بردن کامل قدرت مقاربت، دیه ای معادل نرخ دیه کامل یعنی 900 میلیون تومان، تعلق می گیرد.
بر اساس ماده 661 قانون مجازات، در صورتی که مرد، با مقاربت جنسی، سبب افضای غیر همسر خود شود و افضا شده نیز نابالغ و یا مکره باشد، افضا کننده باید، مهر المثل، دیه کامل و در صورت پارگی پرده بکارت، ارش البکاره را بپردازد و در صورتی که مرد، با غیر مقاربت جنسی، سبب افضای غیر همسر شود، دیه کامل و در صورت پارگی پرده بکارت، مهر المثل را نیز باید، بپردازد. افضای با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت، منجر به تعلق دیه کامل به زن است.